Overslaan en naar de inhoud gaan

Floortje Sanders – Hotel Happiness

Halsoverkop vertrekt Lana uit haar boerderij bij het Franse Annecy als ze erachter komt dat haar vriend Julien is vreemdgegaan. Ze gaat aan de slag in hartje Amsterdam bij het gezellige Hotel Happiness, waar ze omringd wordt door een tikje excentrieke maar hartelijke collega’s.

Ook maakt ze kennis met Lenie uit de Jordaan, die zich als een moederkloek over Lana ontfermt. En als ze ook nog eens in de armen belandt van de aantrekkelijke Omar, wijst alles op een happy end. Maar het grote verdriet uit haar verleden heeft Lana nog geen plek gegeven. Kunnen Julien en zij écht zonder elkaar?

Het verhaal van ‘Hotel Happiness’ wordt vanuit meerdere personages verteld. Meestal zorgt dit ervoor dat je een steeds beter beeld krijgt van iedereen en de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. In dit boek lijkt een en ander eerst wat op de oppervlakte te blijven. Je krijgt als lezer al wel snel door dat er met verschillende personages iets aan de hand is, maar het duurt wel even voordat je precies ontdekt wat dit is. Het leuke hieraan is wel dat Floortje Sanders haar lezers de mogelijkheid geeft om volop te speculeren wat er allemaal gebeurd zou zijn. Alleen mis je hierdoor in eerste instantie wel wat diepgang in het verhaal.

Daar komt in het tweede deel van het boek verandering in. Sanders geeft dan steeds meer prijs, waardoor je bepaalde personages beter gaat begrijpen. In mijn geval was het zelfs zo dat ik één personage heel anders ging zien (in positieve zin) dan daarvoor. Knap gedaan door de auteur! Ze krijgt het sowieso voor elkaar om alle personen uit het verhaal als het ware tot leven te toveren voor haar lezers door de beeldende omschrijvingen. Heerlijk! Mijn favoriete personage is toch wel echt Lenie. Ontdek zelf maar of je het daar mee eens bent. Ik vind haar fantastisch!

‘Hotel Happiness’ leest lekker vlot en zorgt ervoor dat je je even helemaal in Amsterdam waant in de winterperiode. Ideaal boek om in deze tijd te lezen dus. Het verhaal kent aan de ene kant een afgerond geheel, maar laat aan de andere kant nog wat eindjes open voor het tweede deel uit deze serie. Daar ben ik al wel benieuwd naar…

Auteur: Floortje Sanders
Titel: Hotel Happiness
Serie: Hotel Happiness
Genre: Roman
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021030340