Overslaan en naar de inhoud gaan

Heleen Smit – In de knel

Noor Aalberts is gelukkig met haar stadse leven in Amsterdam, al staat dat in groot contrast met haar jeugd in de Achterhoek. Na een noodkreet van een familielid keert Noor terug naar de boerderij waar ze is opgegroeid maar al jaren niet meer is geweest. Ze treft een complete chaos aan en haar vader is nergens te bekennen.

De nieuwste thriller van Heleen Smit speelt zich in en om de boerderij af. Origineel gekozen, want je leest hier niet veel thrillers over. De sfeer van het boerderijleven komt goed over en de auteur weet enkele actuele zaken rondom het boerderijleven in haar boek te verwerken. Interessant gedaan.

‘In de knel’ kent twee verhaallijn: eentje in het heden in 2019 dat verteld wordt vanuit Noor en eentje in het verleden in 2018 waarin je langzaamaan ontdekt wat er zich zoal op de boerderij heeft afgespeeld. Die afwisseling geeft het verhaal een zekere mate van spanning. Je bent als lezer benieuwd wat er nu precies aan de hand is en hoe een en ander uit de hand heeft kunnen lopen. Hierdoor zou je verwachten dat je als lezer helemaal gekluisterd aan het boek zit, maar dat is jammer genoeg niet het geval. Ondanks dat het boek veel spanningselementen heeft en een originele insteek kent, duurt het lang voordat je als lezer echt in het verhaal wordt opgenomen. Je hebt het gevoel dat je vanaf de zijlijn aan het meemaken bent in plaats van dat je meegezogen wordt in het verhaal.

Smit weet haar lezers richting de ontknoping nog wel even op het verkeerde been te zetten met een verrassende plottwist. Als je het boek uithebt, heb je alle antwoorden gekregen op de vragen die je had. Al met al is ‘In de knel’ een prima thriller; je had als lezer alleen meer meegenomen willen worden in het verhaal.

Auteur: Heleen Smit
Titel: In de knel
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461094742