Overslaan en naar de inhoud gaan

Heleen van den Hoven – De speelgoedman

Wanneer de ex van Fee Kastelijn pikante foto’s van haar verspreidt, neemt haar collega Inigo Dubbelman het voor haar op. Fee besluit daarop Inigo van zijn saaiheid te verlossen, maar leert een interessantere man kennen dan ze had verwacht.

Wie is Inigo Dubbelman eigenlijk? Maar wat doet hij in de uren die hij naderhand vergeten is? De vraag gooit hun levens overhoop. Het antwoord is dodelijk.

In het begin van ‘De speelgoedman’ moet je even wennen aan het verhaal, de personages en de verschuivingen in tijd. Bij elk hoofdstuk staat vanuit wie het verteld wordt en – indien nodig – staan locatie en datum erbij vermeld. Dat geeft een houvast om het verhaal te kunnen volgen. Het zorgt er alleen in het begin even voor dat je goed moet opletten om alles in je op te nemen.

Heleen van den Hoven heeft met name met Inigo een interessant én ingewikkeld personage gecreëerd. Stukje bij beetje ontdek je meer over hem en zijn verleden, maar tegelijkertijd roepen sommige gebeurtenissen juist meer vragen op. De auteur weet haar lezers op die manier extra te boeien. Je bent erg benieuwd wat hij heeft meegemaakt en wat ervoor gezorgd heeft dat hij is geworden wie hij nu is.

Richting het einde weet Van den Hoven de spanning verder op te bouwen. Het verhaal van ‘De speelgoedman’ zit psychologisch goed in elkaar. Het is al met al een origineel en interessant boek.

Auteur: Heleen van den Hoven
Titel: De speelgoedman
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 350
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461094490