Overslaan en naar de inhoud gaan

Marc-Marie Huijbregts - In stukjes

Toen ik op de middelbare school zat, moest ik voor het vak CKV-1 (Culturele en Kunstzinnige Vorming) allerlei theatervoorstellingen bezoeken waaronder een cabaretvoorstelling. Samen met mijn ouders en mijn zussen ging ik in Theater de Bussel (Oosterhout NB) naar Marc-Marie Huijbregts.

Wij kenden hem toen nog niet echt, maar dat is na die voorstelling wel veranderd. Ik kan me nu nog herinneren hoeveel we hebben moeten lachen, dat ik niet wist wat een stoma was en wat daar dan zo grappig aan kon zijn, en dat ik het niet leuk vond dat Marc-Marie grapjes maakte over Annie M.G. Schmidt. Ik vond haar namelijk wél leuk.

Na die eerste voorstelling heb ik hem nog veel vaker in het theater gezien. En een avondje naar Marc-Marie Huijbregts staat voor een avondje lachen, gieren, brullen. Toen ik zag dat hij een boek had geschreven, was ik daar heel erg benieuwd naar.

In 'In stukjes' maakt Marc-Marie ons deelgenoot van zijn herinneringen en ervaringen. Hij vertelt onder meer over zijn vader, zijn moeder, hoe het is om auditie te doen, over zijn eerste solovakantie en over de liefde van zijn leven. De manier waarop hij zijn verhalen vertelt, is haast exact de manier waarop hij het in één van zijn shows zou vertellen. Bij het lezen van dit boek hoor je het hem bijna vertellen. Prachtig!

De verhalen in het boekje lezen vlot weg. Het taalgebruik is gemakkelijk en er zit veel humor in, zoals we van Huijbregts uit zijn cabaretvoorstellingen gewend zijn. Stuk voor stuk lees je leuke verhalen, anekdotes en belevenissen. Voor je het weet, heb je over de liefde van zijn leven gelezen en dan is het boekje alweer uit. 'In stukjes' is een aanrader om te lezen, zeker als je (de shows van) Marc-Marie Huijbregts leuk vindt.

Auteur: Marc-Marie Huijbregts
Titel: In stukjes
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 149
Uitgeverij: Atlas Contact
ISBN: 9789025444471