Overslaan en naar de inhoud gaan

Marianne en Theo Hoogstraaten – Bloedlink

Als de vriendinnen Julia en Vicky tijdens hun vakantie in Italië een paar dagen niets van zich laten horen, zijn hun familieleden meteen bezorgd. De ouders en broer van Vicky en de ouders en zus van Julia besluiten naar Italië te gaan om te onderzoeken wat er precies is gebeurd. Emilia, de oudere zus van Julia, verblijft zelfs in hetzelfde hotel als haar zus. Ze hoopt daar aanknopingspunten te vinden.

Al gauw blijkt dat de Italiaanse politie zich niet zo bezighoudt met de vermissing van de vrouwen… tot grote ergernis van alle familieleden. Dat wordt alleen maar minder als er een belangrijk religieus voorwerp gestolen wordt uit een basiliek. Emilia lijkt meer succes te boeken, mede dankzij twee mannen die ze in het hotel ontmoet: journalist Luigi en onderzoeker Antonio. Maar hebben deze mannen wel goede bedoelingen met haar? En wat heeft het verhaal van Madeleine, een geneesvrouw uit de 13e eeuw, met de vermissing te maken?

‘Bloedlink’ is een zeer spannend verhaal met de nodige historische elementen. Deze twee zaken zijn op een mooie manier met elkaar verweven. Je leest afwisselend vanuit Emilia in de tegenwoordige tijd en vanuit Madeleine in de verleden tijd. Daardoor blijft de spanning het boek hoog. Beide verhalen zijn spannend en boeiend. Af en toe zit je zelfs even op het puntje van je stoel. Als lezer vraag je je af wat deze verhalen met elkaar te maken hebben. Tenslotte zit er een aantal eeuwen tussen de verschillende gebeurtenissen.

Tegelijkertijd ben je benieuwd hoe het zit met Luigi en Antonio. Zijn ze goed of slecht? De beide mannen beschuldigen elkaar, waardoor Emilia niet precies weet wie ze wel of niet kan vertrouwen. Dat geldt ook voor jou als lezer. Marianne en Theo Hoogstraaten laten je lang in het ongewisse hoe het nu zit met deze heren.

De auteurs werken op een spannende manier naar de ontknoping toe. Ook laten ze je zelf het een en ander invullen. Soms kan het storend zijn dat je niet op alle vragen expliciet een antwoord krijgt, maar in het verhaal van ‘Bloedlink’ is dat zeker niet het geval. De epiloog geeft de lezer voldoende verduidelijking.

Nadat het verhaal is afgelopen, leggen de auteurs in een interessant nawoord nog het een en ander uit over de historische elementen die in het verhaal voorkomen. Dat geeft dit boek wat extra’s.

Auteur: Marianne en Theo Hoogstraaten
Titel: Bloedlink
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 292
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461091574