Overslaan en naar de inhoud gaan

Marina Folkers – Gezocht: vriend met jacht

Nikki is net gedumpt door haar Franse vriend Marc. Ze had haar hele leven in Nederland opgegeven voor hem, maar teruggaan naar huis is geen optie. Ze pakt haar spullen en vertrekt naar de Franse kustplaats Bandol.

Haar ouders waren dol op Marc en om niets meer over hem te horen, flapt Nikki eruit dat ze inmiddels een nieuwe vriend heeft, met een jacht. Een klein leugentje, maar daar komen haar ouders nooit achter, toch? Totdat ze besluiten hun dochter te bezoeken om kennis te maken met hun nieuwe schoonzoon…

Het schrijven van een kort verhaal blijft een vak apart. Je hebt maar een beperkt aantal pagina’s om toch een zo volwaardig mogelijk verhaal neer te zetten. De ene auteur blijkt er beter in te zijn dan de andere. Dat komt bijvoorbeeld naar voren bij de verschillende boekenweekgeschenken. Marina Folkers weet met ‘Gezocht: vriend met een jacht’ een prima en leuk kort verhaal neer te zetten.

Je valt als het ware middenin het verhaal van Nikki. Je ontdekt al snel wat er met haar aan de hand is. Er zijn te weinig pagina’s om hier uitgebreid op in te gaan, maar Folkers weet je wel voldoende informatie om Nikki’s doen en laten te begrijpen. Knap gedaan binnen dit genre.

Als de ouders van Nikki op bezoek komen, krijgt het verhaal een leuke wending waarvan je als lezer toch wel even een glimlach op je gezicht krijgt. Het einde van ‘Gezocht: vriend met jacht’ is verrassender dan je in eerste instantie zou verwachten. Al met al is het een leuk verhaal om lekker even tussendoor te lezen.

Auteur: Marina Folkers
Titel: Gezocht: vriend met jacht
Genre: Roman / kort verhaal
Aantal pagina's: 28
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020547450