Overslaan en naar de inhoud gaan

Simone van der Vlugt – Wij zijn de Bickers!

‘Wij zijn de Bickers!’ vertelt het meeslepende verhaal van de Amsterdamse regentenfamilie Bicker, bekend van burgemeester Andries Bicker en Bickerseiland. We maken kennis met ze in de zestiende eeuw, als ze hun positie te midden van de stadselite innemen, en volgen ze naar de zeventiende eeuw, als ze op het toppunt van hun macht komen.

Zowel de familie als de stad Amsterdam heeft in de Gouden Eeuw een belangrijk stempel gedrukt op de geschiedenis. Ook de periode na die glorietijd maken we met de familie mee, via Wendela Bicker, de vrouw van Johan de Witt, die in een woelige tijd leefde.

De historische romans van Simone van der Vlugt zijn altijd erg prettig om te lezen. Een stukje uit de Nederlandse geschiedenis wordt in romanvorm verteld. Met die gedachte ben ik ‘Wij zijn de Bickers!’ gaan lezen. Dan blijkt dat dit een ander soort boek is dan de historische romans van deze auteur.

Van der Vlugt heeft wederom goede research gedaan naar het deel uit onze vaderlandse geschiedenis. Ze neemt je in ‘Wij zijn de Bickers!’ mee in haar zoektocht naar het verhaal van de regentenfamilie Bicker. Voor je gevoel word je als lezer aan de hand meegenomen in deze zoektocht. Dat is zeker interessant gedaan. Alleen had ik een andere vertelvorm verwacht. Hierdoor duurde het echt wel even voordat ik lekker in het boek zat. Het blijft heel feitelijk en dat ben je op deze manier niet gewend van de auteur. Dan lees ik liever verhalen zoals haar andere historische romans verteld worden.

Auteur: Simone van der Vlugt
Titel: Wij zijn de Bickers!
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 296
Uitgeverij: Prometheus
ISBN: 9789044645781