Overslaan en naar de inhoud gaan

Jacodine van de Velde – Storm in een glas takkenthee

Takkenthee deel 3

Na een turbulente scheiding heeft Sara bij Camiel opnieuw de liefde gevonden. Met volle teugen geniet ze van hun nieuw samengestelde gezin. Daarnaast werkt ze met plezier in de Bagels & Beans-vestiging van haar vriendin Marit en heeft ze een modus gevonden in de omgang met haar ex Stef.

Helaas komt daar verandering in wanneer Stef hoort dat Sara ten huwelijk is gevraagd door Camiel. Hij haalt van alles uit de kast om haar zover te krijgen bij hem terug te komen. Wanneer in haar familie ook nog het noodlot toeslaat, is een bruiloft wel het laatste waar haar hoofd naar staat. Weet Sara het hoofd boven water te houden? En is de liefde tussen haar en Camiel sterk genoeg om te overleven in de storm in hun glas takkenthee?

‘Storm in een glas takkenthee’ is het derde deel uit de Takkenthee-serie. In dit deel staat Sara wederom centraal (net zoals in eerst het eerste deel). Daarnaast lees je hier en daar een hoofdstuk vanuit Camiel. Leuk om dit karakter op deze manier beter te leren kennen.

Jacodine van de Velde heeft een prettige en beeldende schrijfstijl. Ze weet het verhaal van Sara en Camiel mooi te verwoorden. Je leeft met beide personages mee. Aan de ene kant begrijp je dat Sara er veel voor over heeft om een normale omgang met haar ex Stef te hebben voor hun kinderen en aan de andere kant begrijp je de frustraties van Camiel over hoe Stef met zijn Sara omgaat. De dilemma’s van de verschillende personages weet de auteur goed over te brengen op te lezer, waardoor je helemaal wordt meegenomen in het verhaal. En de kinderen (zowel de twee dochters van Sara als de dochter van Camiel) zorgen voor heel wat leuke en mooie momenten… en soms voor een emotioneel momentje. De auteur weet de verschillende emoties die voorbij komen in het boek goed te doseren.

Het verhaal van ‘Storm in een glas takkenthee’ wordt nog heftiger en emotioneler na het noodloot in Sara’s familie. Lees zelf maar wat er precies gebeurd is; dat laat ik nu even in het midden. Van de Velde weet met deze verhaallijn haar lezer af en toe een traantje te laten wegpinken. Heel mooi en knap gedaan. Ze werkt naar een prachtige afsluiting van dit derde deel (en van de serie) toe. Deze reeks is een absolute aanrader om te lezen.

Auteur: Jacodine van de Velde
Titel: Storm in een glas takkenthee
Serie: Takkenthee
Genre: Roman
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
ISBN: 9789403718811