Overslaan en naar de inhoud gaan

Jet Nijland – Glittersneeuw

Glittersneeuw

Eva keert terug op het schiereiland Pilion in Griekenland. Dit keer is ze van plan om er de kerst door te brengen met Andreas, de razendknappe Griek waar ze afgelopen zomer verliefd op werd. Maar bij aankomst is Andreas er niet en op het moment dat ze hem onder ogen komt, lijkt hij iets voor haar verborgen te houden.

Tot overmaat van ramp staat ze op de dag van aankomst ook nog eens oog in oog met zijn ex: de oogverblindend mooie Cassandra. Eva wordt dankzij haar ineens deelgenoot van een zoektocht naar de ezel die verdwenen is uit de plaatselijke kerststal. Langzamerhand raakt ze verstrikt in een avontuur dat raakvlakken lijkt te hebben met de mythe over de ezel van het omgekeerde lot.

‘Glittersneeuw’ is het tweede deel uit de Pilion-serie. Naast Eva zet Jet Nijland in dit boek ook Cassandra centraal. Je leest zowel hoofdstukken vanuit Eva als vanuit Cassandra. Het personage Eva ken je al vrij goed vanuit het vorige boek en met haar voel je direct een soort klik. Dat geldt niet direct voor Cassandra. Je hebt geen best beeld van haar door verhalen uit ‘Zomerzoet’ en die verhalen lijken in eerste instantie bevestigd te worden in dit tweede boek. Daardoor las ik in het begin liever alleen vanuit Eva dan ook vanuit Cassandra. Dat wordt beter naarmate je haar beter leert kennen.

Nijland heeft een prettige schrijfstijl en weet het verhaal van ‘Glittersneeuw’ op een beeldende manier te verwoorden. Hierdoor komen de personages en de gebeurtenissen als het ware tot leven voor de lezer. Heerlijk! De verhaallijn rondom de verdwenen ezel is interessant gekozen. Je hebt direct wel een vermoeden hoe het zit… maar of dat ook de waarheid is. Dat ontdek je gaandeweg het verhaal.

De auteur werkt naar een mooie ontknoping toe en laat ruimte over voor een derde deel in deze fijne serie. Al met al is het een prima verhaal om lekker even tussendoor te lezen.

Auteur: Jet Nijland
Titel: Glittersneeuw
Serie: Pilion
Genre: Roman
Aantal pagina's: 150
Uitgeverij: Hamley Books
ISBN: 9789464661569