Overslaan en naar de inhoud gaan

Jackie van Laren – De Eyckenhof

De Eyckenhof

Op bungalowpark De Eyckenhof lijkt alles tegen te zitten. Na het overlijden van de oude baron is het kasteeltje bij het park in verval geraakt, gaat het inkomen van beheerdersechtpaar Henk en Rosie van Marle zo achteruit dat ze vrezen voor hun pensioen, kan hun zoon Joost het geluk niet vinden in zijn relatie en werk en is hun kleinzoon Aloys in stilte aan het worstelen met de liefde. Maar als architect Per Quinn Rosendahl zich het lot van het kasteeltje aantrekt begint alles te veranderen, zelfs voor de kosmopolitische, ongebonden Per: kan hij nog wel vertrekken?

Ook Charlie Blum komt op De Eyckenhof terecht als ze een zomerhuisje erft van haar oom, een vermaarde kunstschilder. Ze komt erachter dat hij daar een tweede leven leidde, met de grote liefde die de inspiratie was voor zijn beroemdste kunstwerk. Die ontdekking werpt ook een ander licht op Charlies eigen relatie: is haar vriend wel haar droompartner? Als ze echt gelukkig wil worden, zal ze eerlijk moeten zijn tegen zichzelf en tegen anderen.

Wat heeft Jackie van Laren met ‘De Eyckenhof’ een fijne en mooie roman geschreven. Het boek is relatief dik met 552 pagina’s, maar daar merk je eigenlijk niets van tijdens het lezen. Je wordt helemaal meegenomen in dit verhaal, waardoor je lekker door wil blijven lezen. Ik had na de eerste avond lezen al meteen een derde van het boek gelezen. Zo leuk!

In ‘De Eyckenhof’ volg je verschillende personages. Hierdoor leer je soms het een en ander al over mensen of gebeurtenissen voordat degenen in het boek die ermee te maken achter komen. Dat geeft een verhaal altijd wel wat extra’s, omdat je daardoor door wil blijven lezen. Hoe zit met het Per? Waarom vlucht Charlie weg van haar thuisbasis met haar vriend? Wat is er precies met Aloys aan de hand? Hoe gelukkig is Joost in Amsterdam? En hoe moet het met Henk en Rosie op het bungalowpark?

Leuk detail in dit boek is dat Van Laren een aantal hoofdpersonages uit haar andere boeken in dit nieuwste boek als bijpersonage voorbij laten komen. Ik heb nog niet alles van deze auteur gelezen, maar ik herkende er wel een aantal. Altijd leuk als een auteur dit doet én als je het als lezer herkent. Die personages geven deze roman zeker wat extra kleur.

Het einde vormt een mooie en passende afsluiting van ‘De Eyckenhof’. Je hebt als lezer een aantal personages in je hart gesloten en je wil zelf wel eens een bezoekje brengen aan dit bijzondere bungalowpark. Ik heb er van het begin tot het eind van genoten en ik vond het haast jammer toen ik het uithad na drie avonden lezen.

Auteur: Jackie van Laren
Titel: De Eyckenhof
Genre: Roman
Aantal pagina's: 552
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022599044