Overslaan en naar de inhoud gaan

Jacodine van de Velde – Zwarte koffie, macchiato en takkenthee

Takkenthee 1

Sara heeft een prima leven met haar man Stef en twee dochtertjes Jenna en Liv. Sinds kort heeft ze ook nog eens een leuk baantje in de Bagels & Beans van haar beste vriendin Marit. Kortom, het leven lacht haar toe. Maar toch bekruipt haar soms een onbestemd gevoel. Steeds vaker maakt Stef opmerkingen waardoor ze zich onzeker gaat voelen. Ze probeert hem zoveel mogelijk tegemoet te komen, tot haar duidelijk wordt dat zij de enige is die bereid is te vechten voor hun huwelijk.

Sara belandt in een rollercoaster aan emoties. Haar wereld staat volledig op z'n kop… net als haar woonkamer, wanneer op een ochtend blijkt dat Sinterklaas niet alleen voor haar dochters is langs geweest en ze op een wel heel ludieke manier op een blinddate wordt gevraagd. Is dit het werk van Stef? Of van die sexy Macchiato-man die duidelijk een oogje op haar heeft?

‘Zwarte koffie, macchiato en takkenthee’ is het eerste deel uit de Takkenthee-serie. Ik las eerst het tweede deel en daarna pas dit eerste deel. Daar heb ik verder geen hinder van ondervonden. Sommige kleine gebeurtenissen uit het eerste deel wist ik al globaal door het andere boek, maar dat zal ook het geval zijn als je de boeken op de juiste volgorde leest.

Jacodine van de Velde heeft een zeer fijne schrijfstijl, waardoor ze je direct vanaf het eerste hoofdstuk het verhaal van Sara in weet te slepen. Je leeft mee met dit hoofdpersonage en je gunt haar de wereld. Wat maakt zij veel mee in een korte tijd en wat groeit zij als persoon. Over Stef heb je hele andere gedachten. En wat is het leuk dat Marit in dit verhaal ook af en toe voorbij komt.

Wanneer je eenmaal begonnen bent met lezen in ‘Zwarte koffie, macchiato en takkenthee’, dan blijf je het liefste doorlezen. Dat heeft Van de Velde knap voor elkaar gekregen. Je wil weten wat Sara allemaal meemaakt en hoe ze zich staande houdt. Je bent benieuwd wat Stef nu allemaal aan het doen is. En je bent nieuwsgierig hoe Sara’s toekomst eruit komt te zien. Maar bovenal… je bent enorm gecharmeerd van de rustige Jenna en de drukke Liv. Wat zijn dit twee lieve meiden, die op jonge leeftijd al een en ander meemaken. Zij geven het verhaal absoluut een extra vibe. Heerlijk! Kortom: ben je nog niet begonnen aan de Takkenthee-serie, dan raad ik je dit van harte aan!

Auteur: Jacodine van de Velde
Titel: Zwarte koffie, macchiato en takkenthee
Serie: Takkenthee
Genre: Roman
Aantal pagina's: 274
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
ISBN: 9789403667997