Overslaan en naar de inhoud gaan

Jade Vening – De win-winsituatie

De win-winsituatie

Effie is een getalenteerde stylist bij IKEA die droomt van een eigen bedrijf als interieuradviseur. Wanneer haar vriend haar plotseling dumpt voor een ander, gaat ze wanhopig op zoek naar een woonruimte in Utrecht. Aan de andere kant van de stad heeft Charlie net een opknapper gekocht die meer geld opslokt dan zijn opa hem naliet. Met twee linkerhanden, een krap budget en zonder enige doe-het-zelfervaring staat hij voor de uitdaging van zijn leven.

Wanneer hun paden elkaar kruisen op een feestje, ontstaat een creatief en ogenschijnlijk onfeilbaar plan: Effie mag gratis bij Charlie wonen, in ruil voor haar kundige handen bij de verbouwing. Wat begint als een praktische oplossing voor de krappe woningmarkt, wordt al snel een hilarisch en hartverwarmend avontuur vol klusblunders, flirten in de IKEA en onuitgesproken gevoelens. Wat blijkt: het renoveren van een huis is een fluitje van een cent vergeleken met het herstellen van een gebroken hart.

Het verhaal van ‘De win-winsituatie’ wordt verteld vanuit zowel Effie als Charlie. Wat heeft Jade Vening hiermee twee leuke personages gecreëerd. Je sluit ze allebei in je hart tijdens het lezen van dit boek. Knap gedaan door de auteur.

Vening heeft een hele fijne en vlotte schrijfstijl. Eenmaal begonnen in dit boek werd ik helemaal meegenomen in het verhaal. Het kostte me zelfs wat slaap, omdat ik eigenlijk niet wilde stoppen met lezen. Je vindt het knap hoe Effie een verbouwhuis geweldig weet op te knappen en je vindt het knap van Charlie dat hij zijn huis openstelt voor haar. Tegelijkertijd wil je af en toe in het boek kruipen om één van de personages toe te spreken. Je gaat dus helemaal op in het verhaal. En de spicy scènes die soms voorbij komen, maken het verhaal compleet. Hele fijne roman!

Van het begin tot het eind heb ik genoten van ‘De win-winsituatie’. Dit verhaal smaakt absoluut naar meer. Aanrader voor liefhebbers van fijne romans met hier en daar een spicy moment.

Auteur: Jade Vening
Titel: De win-winsituatie
Genre: Roman
Aantal pagina's: 280
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402715095