Overslaan en naar de inhoud gaan

Jenny Colgan – Lessen in de liefde

Lessen in de liefde

Vlak voor de zomervakantie wordt Downey House getroffen door een schandaal… De aantrekkingskracht tussen Maggie Adair, de vurige, toegewijde lerares Engels in Downey House, en David McDonald, een leraar op de plaatselijke jongensschool, is geëscaleerd, en nu gaan beiden een onzekere toekomst tegemoet.

De meiden van Downey House – de opgewekte Fliss, de glamoureuze Alice en de verlegen, betrouwbare Simone – gaan thuis lange zomers tegemoet. Maar het nieuwe schooljaar is niet ver weg en het zal nieuwe leerlingen en veel frisse, nieuwe uitdagingen met zich meebrengen…

‘Lessen in de liefde’ is het derde deel uit De kostschool aan zee-serie. Jenny Colgan heeft dit derde boek uit de serie in 2019 uitgebracht, maar het is nu vertaald naar het Nederlands. Tussen het tweede en het derde boek heeft oorspronkelijk negen jaar gezeten. Dat lees je op een grappige manier terug in het dankwoord van de auteur. Ik ben benieuwd of ze ooit nog een vierde deel zal gaan schrijven.

Colgan heeft er wederom voor gekozen om binnen één hoofdstuk meerdere personages aan het woord te laten. Doordat ze dat in heel deze serie doet, raak je daar in dit nieuwste deel ook snel gewend aan. Het is leuk dat de bekendere personages weer aan bod komen, zodat je ze nog beter leert kennen. En de nieuwe personages geven nog meer kleur aan het verhaal. Voor mij is dit het leukste en boeiendste deel uit de reeks.

‘Lessen in de liefde’ leest vlot en spreekt tot de verbeelding. Je kunt aan de schrijfstijl merken dat Colgan tijdens het schrijven van dit boek al meerdere andere boeken op haar naam had staan (in vergelijking met de eerste twee delen uit deze serie). De auteur lijkt alles tot een mooi einde te willen brengen, maar ze heeft op het einde nog een aantal verrassende wendingen in petto voor haar lezers. Betekent dit dat er ooit nog een vierde deel komt? Of mogen we als lezer zelf gaan invullen hoe het met alle personages is vergaan?

Auteur: Jenny Colgan
Titel: Lessen in de liefde
Serie: De kostschool aan zee
Genre: Roman
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021042176