Overslaan en naar de inhoud gaan

Joseph Roelands – Gouden schakel

Gouden schakel

Een vriendin van één van haar schoonmoeders roept de hulp in van Julia en haar vrienden. Bekend met de wonderbaarlijke verhalen uit Egypte en Schotland, hoopt deze gelovige vrouw dat de bijzondere talenten van deze groep veel voor haar kunnen betekenen.

Het mysterie dat aan het vijftal wordt voorgelegd, is al eeuwenlang een hoofdpijndossier voor zowel het Vaticaan als voor veel vrouwen persoonlijk. Spiritualiteit, erotiek en religie komen nog dichter bij elkaar te liggen. Een geschiedenis die de kern raakt van de belangrijke rol van de vrouw binnen elk geloof.

‘Gouden schakel’ is alweer het derde deel in de Starr reeks. Voor de volledigheid van het verhaal en de serie is het aan te raden om de vorige twee delen (’Gebroken zandloper’ en ’Heksenburcht’) eerst te lezen voordat je aan het nieuwste boek begint.

In het begin was het even wennen aan de manier van vertellen door Joseph Roelands. Daarmee bedoel ik met name dat het verhaal als het ware aan één stuk door verteld wordt. De auteur maakt gebruik van data als onderbrekingen binnen een hoofdstuk. Daardoor kan het ene hoofdstuk een stuk langer zijn dan het andere én heb je wel eens dat middenin een bladzijde een nieuwe dag begint. Ik lees graag hele pagina’s af voordat ik even stop. Ik moest er even aan wennen dat je in dit boek soms middenin een pagina stopt omdat een hoofdstuk aflezen dan net te lang was voor dat moment. Dat is gewoon een kleinigheidje waar zeker niet iedere lezer last van zal hebben.

Het verhaal zelf overtreft wat mij betreft de eerste twee boeken. Je merkt dat Roelands weer wat meer gegroeid is als auteur. Dat zie je bijvoorbeeld aan de erotische scènes. In het eerste deel voerden die soms iets teveel de boventoon, terwijl ze nu meer een toevoeging aan het boek vormen. Ook weet de auteur de lezer steeds meer in het verhaal te betrekken. Knap gedaan! Op naar het vierde deel uit deze serie.

Auteur: Joseph Roelands
Titel: Gouden schakel
Serie: Starr reeks
Genre: (Erotische) roman
Aantal pagina's: 344
Uitgeverij: Mijnbestseller.nl
ISBN: 9789464859409