Overslaan en naar de inhoud gaan

Karin Rozenhart – Hartverwarmende winter

Hartverwarmende winter

Iris Prins woont al zes jaar in het warme Spanje maar ze mist haar familie. Zeker nadat haar moeder een hersenbloeding heeft gehad wil ze niks liever dan weer dicht in hun buurt wonen. En ze heeft een missie: de band tussen haar vader en zijn zus herstellen.

Iris verhuist terug naar Nederland en boekt een verblijf in hotel De Zilveren Vos. Aan de winterse kou van Nederland kan ze maar slecht wennen en ook haar plan lijkt te mislukken. Als er een noodgeval is in het café van De Zilveren Vos en Iris tijdelijk bijspringt geeft dat haar niet alleen de tijd om een nieuw plan te bedenken, maar ook om de stoere kok Morris beter te leren kennen. Zal hij haar toelaten in zijn leven?

‘Hartverwarmende winter’ is alweer het derde deel in De Zilveren Vos-serie. Ik kan wel zeggen dat dit mijn favoriete deel tot nu toe is. De redenen? Fijne hoofdpersonages, heerlijke winterse sfeer en een bijzondere geschiedenis. En het is natuurlijk leuk om de personages uit met name het eerste deel verder te leren kennen.

Karin Rozenhart heeft een zeer fijne schrijfstijl. Ze weet De Zilveren Vos, haar gasten én haar personeel op een beeldende manier neer te zetten. Hierdoor word je als lezer helemaal meegenomen in het verhaal. Het is heerlijk vertoeven in deze omgeving. Ook al ontkom je in dit derde deel niet aan het slechte weer; thuis op de bank onder een dekentje heb je daar verder geen last van. Ik werd zo meegenomen in ‘Hartverwarmende winter’ dat ik dit e-book in één dag heb uitgelezen. Heerlijk!

Iris is een fijn hoofdpersonage met een mooie missie. Het is daarnaast erg leuk om Morris veel beter te leren kennen. Hem kennen we al uit de vorige twee delen, maar hij heeft nu een veel grotere rol waardoor je meer over zijn verleden leert en hem steeds beter gaat waarderen. Heel fijn gedaan door Rozenhart. Het einde van dit deel geeft je een verterend gevoel. Ik hoop dat de auteur ooit nog een vierde deel gaat schrijven.

Auteur: Karin Rozenhart
Titel: Hartverwarmende winter
Serie: De Zilveren Vos
Genre: Roman
Aantal pagina's: 152
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047207672