Overslaan en naar de inhoud gaan

Kelly Dellene – Steekspel

Steekspel

Wanneer Fenna Mercier haar leven als kunstdief ontvlucht, belandt ze in het pittoreske plattelandsdorpje Kerken. Haar nieuwe vriendschappen met de bewoners helen langzaam de barsten in haar hart en Fenna voelt zich al snel helemaal thuis. Onverwachts slaat de vonk tussen haar en de arrogante oogarts van het dorp over.

Net wanneer Fenna zich helemaal in haar nieuwe romance met de knappe Warre wil storten, duikt haar ex en voormalig bendeleider op. Pieter is niet van plan haar zo maar te laten gaan. Hij eist dat ze haar schuld vereffent en deelneemt aan een allerlaatste klus…

Het verhaal van ‘Steekspel’ lees je vanuit hoofdpersonage Fenna. Vanaf het begin hangt er een walm van mysterie om haar heen, waardoor je als lezer erg benieuwd bent wie Fenna precies is en wat ze zoal in het verleden heeft meegemaakt. Stukje bij beetje laat Kelly Dellene de lezer ontdekken hoe het elkaar in steekt. En ondertussen lees je hoe het Fenna in het heden vergaat. Wat heeft de auteur daarbij een aantal leuke personages gecreëerd. Ik vond de eigenaren van de B&B en de opticien uit het dorp erg kleurrijke bijpersonages.

Dellene heeft een prima schrijfstijl, waardoor het verhaal prima leest. Ondanks dat je nieuwsgierig bent naar het hoe en waarom rondom Fenna, was ze ook een personage om even aan te wennen. Waarom was ze een kunstdief? Hoe heeft ze kunnen ontkomen? Wat wil ze nu gaan doen en bereiken? Blijft het echt bij die allerlaatste klus…? Hoe beter je haar leert kennen, hoe beter je haar begint te begrijpen. Het zorgde ervoor dat ik wel even in het verhaal moest komen.

De ontknoping van ‘Steekspel’ is spannend en interessant. Alles komt samen in een soort zinderend slot. En dan het allerlaatste hoofdstuk vormt een boeiende afsluiting van een prima thriller.

Auteur: Kelly Dellene
Titel: Steekspel
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 239
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047209799