Overslaan en naar de inhoud gaan

Kimberley Klaver – Zuid-moeders hebben geen geheimen

Zuid-moeders hebben geen geheimen

Poppy heeft een bewogen tijd achter de rug en is vastberaden om zich niets meer aan te trekken van de roddelende en veroordelende vrouwen in Amsterdam-Zuid. Haar focus ligt vanaf nu op haar gezin, het koesteren van haar relatie met Alex en hun 1-jarige zoon.

Maar wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een tragisch ongeval en ook nog eens verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld. En de moedermaffia en Botox-bitches ruiken zwakte van afstand. Lukt het Poppy om zichzelf en haar gezin niet te verliezen? En wat is er de avond van het tragische ongeval daadwerkelijk gebeurd?

Het verhaal van ‘Zuid-moeders hebben geen geheimen’ begint met een spannende proloog, die meteen de aandacht trekt van de lezer. Vervolgens gaat het verhaal verder waar het vorige deel is geëindigd. Overigens kun je de beide boeken ook prima los van elkaar lezen. Voor de volledigheid én omdat het leuke romans zijn, is het leuker om ze allebei te lezen.

De afwisseling tussen de tijd voor en na ‘het incident’ zorgen ervoor dat je dit verhaal vlot leest. Ook de leuke en beeldende schrijfstijl van Kimberley Klaver draagt hieraan bij. Ik heb met name moeten lachen om de manier waarop de auteur het doen en laten van de moedermaffia beschrijft. Dit wordt heerlijk overdreven en komt soms erg dichtbij de werkelijkheid. Als wij moeders elkaar toch eens wat meer zouden steunen en helpen in plaats van bekritiseren, dan zou de wereld er een stukje mooier uitzien. Maar dat is weer een heel ander verhaal…

‘Zuid-moeders hebben geen geheimen’ is een ietwat oppervlakkig verhaal, maar dat doet verder niets af aan het leesplezier. Je vermaakt je uitstekend met de personages die Klaver heeft gecreëerd. Meer diepgang bij de personen uit het boek, en dan met name bij Poppy, had het verhaal wat extra’s gegeven. De verrassende ontknoping aan het einde van het boek is dan weer een leuke toevoeging. Al met al beleef je een aantal plezierige leesuurtjes met deze roman. Ideaal om tijdens een vrij weekend of op je vakantie te lezen.

Auteur: Kimberley Klaver
Titel: Zuid-moeders hebben geen geheimen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400515932