Overslaan en naar de inhoud gaan

Kristie Raaijmakers – Muurtje om mijn hart

Muurtje om mijn hart

Elin houdt van rust. Niet voor niets is ze twee jaar geleden verhuisd naar een vrijstaande woning aan de rand van het bos, vanwaar ze ook haar administratiekantoor runt. Haar leven is al heftig genoeg geweest, dus dat er in deze buitenwijk nooit iets gebeurt, vindt ze helemaal prima. Die rust wordt behoorlijk verstoord als de leegstaande en vervallen bungalow naast haar verkocht wordt. Al snel komen er klussers voorrijden met harde muziek, vrouwonvriendelijk gefluit en een heleboel rommel.

Terwijl Elin zich groen en geel ergert aan de overlast die Mike en Mats veroorzaken, houden haar collega's niet meer op over de woeste aantrekkingskracht van de bouwvakkerstweeling. Het ergste van alles is nog dat Elin het zelf ook begint te zien. En te voelen. Als ze dan ook nog een gigantische blunder begaat, vertrouwt ze zichzelf helemaal niet meer. Ze zou ver bij Mike uit de buurt moeten blijven. Maar ja, dat gaat nogal lastig als je ernaast woont.

In ’Muurtje om mijn hart’ volg je twee hoofdpersonages: Elin en Mike. In eerste instantie blijken het twee totaal verschillende personages te zijn. Maar als je ze allebei beter leert kennen, dan blijken ze hier en daar toch wat overeenkomsten te hebben. Kristie Raaijmakers weet de beide personen op een boeiende manier neer te zetten en ze laat ze allebei een mooie groei doormaken. Dat laatste merk je het beste bij Elin. De Elin in de eerste hoofdstukken en de Elin in de laatste hoofdstukken… daar zit wel wat verschil in. Heel mooi gedaan door de auteur.

Raaijmakers weet haar lezers een ware rollercoaster van emoties te laten doormaken: lachen, huilen, medeleven, verbazing, begrip en onbegrip. Dat zijn enkele gevoelens die bij me opkwamen tijdens het lezen van deze roman. Zonder iets weg te willen geven van het verhaal: sommige emoties zorgden voor herkenning en maakten wel wat bij me los. Zorg er in ieder geval voor dat je tissues bij de hand hebt als je dit boek gaat lezen (en een zak M&M’s is ook zeker aan te raden).

Na de vierdelige rock&flirt-serie had Raaijmakers al laten zien dat ze een auteur is om te onthouden. Met ‘Muurtje om mijn hart’ bevestigt ze dit nogmaals. Je wordt helemaal meegenomen in het verhaal van Elin en Mike. Ook al wil je Elin hier en daar een spreekwoordelijke schop onder haar billen geven; tegelijkertijd kun je begrip opbrengen voor haar acties en reacties, zeker als je precies ontdekt wat ze allemaal al heeft meegemaakt. Ik kijk uit naar nog meer boeken van deze auteur.

Auteur: Kristie Raaijmakers
Titel: Muurtje om mijn hart
Genre: Roman
Aantal pagina's: 350
Uitgeverij: April Books
ISBN: 9789464820980