Overslaan en naar de inhoud gaan

Kristie Raaijmakers – Perfect in de maat

Perfect in de maat

Alleenstaande moeder Mirna Maas houdt niet van muziek. Sterker nog, ze heeft er een hekel aan. Wanneer de bekende bassist van Misty Figures, Tim van Hal, op haar werk verschijnt is Mirna – in tegenstelling tot haar collega – dan ook niet onder de indruk. Toch weet hij haar bij die eerste ontmoeting al aan het lachen te maken.

Als Tim ontdekt dat Mirna de muziek uit haar leven verbannen heeft vanwege één persoon, doet hij er alles aan om haar hart er opnieuw voor open te stellen. Maar kan hij het ook weer openbreken voor de liefde of staat zijn verleden hem daarbij in de weg?

‘Perfect in de maat’ is het vierde deel uit de vierdelige serie Rock & Flirt. In dit deel staat Mirna centraal.

In ‘Perfect in de maat’ maken we kennis met hoofdpersonage Mirna. Ook leren we Tim, het laatste bandlid van Misty Figures, beter kennen. Waar de eerste drie delen zich al vrij snel in de wereld van de band afspeelden (ieder op een eigen manier), draait het in dit vierde deel meer om de twee personages Mirna en Tim. Mirna is een vrij nieuw persoon die alleen even in het derde deel voorbij is gekomen en Tim is altijd wat op de achtergrond gebleven… tot nu. Het zijn beide interessante personages om te leren. Ze hebben allebei al het een en ander meegemaakt en dat heeft ze gevormd tot wie ze nu zijn. Hoe meer je over hun verleden ontdekt, hoe beter je ze leert kennen én op sommige vlakken begrijpen.

Kristie Raaijmakers weet haar fijne schrijfstijl ook in dit vierde boek goed vast te houden. Ze heeft een mooie groei doorgemaakt als auteur en ze is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse feelgoodwereld. De auteur weet de personages en hun acties goed en geloofwaardig neer te zetten. Raaijmakers schroomt er niet voor om Mirna en Tim het nodige te laten meemaken zonder dat het teveel wordt. Knap gedaan! Je wil ze allebei wel eens de spreekwoordelijke schop onder hun billen geven als ze een bepaalde actie uitvoeren. Heerlijk om zo meegenomen te worden in een verhaal.

Het is leuk dat de personen uit de drie eerdere delen af en toe even voorbij komen. Erg fijn om te lezen hoe het nu met hen allemaal gaat. Het laatste hoofdstuk vormt een mooie afsluiting van een zeer fijne serie. Ik ben benieuwd naar meer werk van deze auteur.

Auteur: Kristie Raaijmakers
Titel: Perfect in de maat
Serie: Rock & Flirt
Genre: Roman
Aantal pagina's: 289
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402770711