Overslaan en naar de inhoud gaan

Kristie Raaijmakers – Precies de juiste snaar

Cover

Als bruiloftsfotograaf heeft de achtentwintigjarige Jill elke maand moeite om rond te komen. Bovendien is haar werkplezier tegenwoordig ver te zoeken. Het liefst zou ze haar droom najagen en als muziekfotograaf aan de slag gaan, maar die sprong durft ze niet te wagen. Haar beste vriend Ruud komt met een oplossing: Jill kan de vaste fotograaf worden voor zijn rockband Misty Figures en op die manier haar portfolio opbouwen. Enthousiast prijst Ruud haar aan bij zijn bandgenoten en zijn onvoorwaardelijke steun zorgt voor verwarrende gevoelens bij Jill.

Ruud en zij bewijzen namelijk al twintig jaar dat een vriendschap tussen een man en een vrouw gewoon kan bestaan. Dat maakt het voor Jill lastig om toe te geven dat haar gevoelens veranderd zijn. Wanneer ontkennen niet meer lukt en Ruud zich ook anders lijkt te gedragen, besluit ze te onderzoeken of de liefde misschien wederzijds is. Maar hoe kan het dat de man die haar soms beter begrijpt dan zijzelf, ineens blind lijkt te zijn voor haar emoties? En wat betekent dat voor haar baan en, misschien nog belangrijker, hun vriendschap?

‘Precies de juiste snaar’ is het derde deel uit de vierdelige serie Rock & Flirt. In dit deel staat Jill centraal.

Kristie Raaijmakers heeft met haar derde boek wederom een fijne en mooie roman uitgebracht. Jill is interessant hoofdpersonage, die in het vorige deel al even naar voren is gekomen. Het is leuk om haar in dit boek beter te leren kennen. Daarnaast kom je ook meer te weten over Ruud. Hij had in de vorige delen een wat mysterieuze vibe om zich heen hangen. In dit deel ontdek je stukje bij beetje hoe dat komt. Zonder iets weg te willen geven: als je leest wat hij in het verleden heeft meegemaakt, wil je als het ware in het boek kruipen om hem een dikke knuffel te geven. Wat weet de auteur dit op een ontroerende en mooie manier te beschrijven.

Het verhaal van ‘Precies de juiste snaar’ leest als een trein. Raaijmakers heeft een fijne schrijfstijl en weet het verhaal tot leven te brengen voor haar lezers. Hier en daar heb ik ook wel even een traantje weggepinkt. De auteur weet de emoties mooi weer te geven dat ze binnenkomen bij de lezer. Het is op een andere manier ontroerend dan bij ’Helemaal van slag’, maar dit boek weet de lezer ook te raken. Jill en Ruud krijgen wel een plekje in je hart. Op naar het vierde en laatste deel uit deze reeks.

Auteur: Kristie Raaijmakers
Titel: Precies de juiste snaar
Serie: Rock & Flirt
Genre: Roman
Aantal pagina's: 275
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402768657