ronald giphart

Ronald Giphart – Harem

Liam is de twintigjarige zoon van de wereldberoemde fotograaf McDonald Hope, roepnaam Mac. Hij is altijd al bezig geweest met schrijven en heeft nu een onderwerp voor zijn debuutroman bedacht. Daarom sluit hij zich in een Zweedse boshut op om daar te gaan schrijven. Het onderwerp? Zijn vader!

Ronald Giphart – De Nederlandse coming of age-literatuur in 100 verhalen

In samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek geeft Ronald Giphart ontroerende, spannende, bijzondere, indrukwekkende en vrolijke verhalen bij elkaar gezocht en samengevoegd in de bloemlezing ‘De Nederlandse coming of age-literatuur in 100 verhalen’. De verhalen hebben met elkaar gemeen dat ze over het verschijnsel “de moeilijke jaren” gaan. De auteur heeft gezocht in de Nederlandse literatuur vanaf 1880 tot nu.

Schrijverscafé met Ronald Giphart

Eens per maand organiseert de bibliotheek van Eindhoven het Schrijverscafé, waarin een bekende auteur centraal staat. Hiermee wil de bibliotheek het leesplezier van mensen bevorderen. Deze maand was het de beurt aan Ronald Giphart.

Na een korte introductie stalde Ronald Giphart al zijn boeken uit, en vertelde over de eerste literaire lezing die hij als middelbare scholier bijwoonde. Remco Campert kwam zuchtend en steunend op met de mededeling dat hij wat fragmenten kwam voorlezen.

Abonneren op RSS - ronald giphart