Overslaan en naar de inhoud gaan

Linda Jansma – Kwaad bloed

Kwaad bloed

Vlak voor de marathon van Amsterdam wordt toptalent Sylvie Bergmans ontvoerd. Van de hardloopster wordt alleen wat bloed gevonden. Particulier rechercheur Nikki Benjamins stort zich op de zaak, maar loopt daarbij haar ex-collega’s van de recherche behoorlijk in de weg. Kunnen ze de handen ineenslaan en Sylvie vinden voor het te laat is?

Nadat ik in 2020 de thriller ’In eigen hand’ had gelezen, hoopte ik dat Linda Jansma ooit nog een boek zou schrijven over het boeiende personage Nikki Benjamins. Dat is nu verschenen in digitale vorm als ‘Kwaad bloed’.

Het verhaal van ‘Kwaad bloed’ begint met een korte proloog die meteen een heleboel vragen oproept bij de lezer. Over wie gaat dit stukje? En wat is er hier precies gebeurd? De auteur weet haar lezers direct mee te nemen in deze spannende novelle.

Je leest aan de ene kant vanuit personage Nikki en aan de andere kant korte fragmenten vanuit Sylvie. Hierdoor wordt de spanning extra opgevoerd, omdat je als lezer meer weet dan Nikki en de politie over Sylvie. Het duurt daarbij wel even voordat je doordat hebt hoe een en ander in elkaar steekt. Uiteraard heeft Jansma daar nog wat verrassingen in petto voor de lezer, zoals je van haar gewend bent als je al meer van haar hebt gelezen.

‘Kwaad bloed’ eindigt in een zeer spannende ontknoping, waarbij je haast op het puntje van je stoel zit. En het allerlaatste hoofdstuk zet het gehele verhaal in een ander daglicht. Wat een fijne en goede novelle. Heel leuk om weer even op pad te zijn met Nikki.

Auteur: Linda Jansma
Titel: Kwaad bloed
Genre: (Spannende) Novelle
Aantal pagina's: 100
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461097989