Overslaan en naar de inhoud gaan

Linda Jansma – Onderstroom

Onderstroom

Door de gewelddadige dood van haar dochter Insa is Hesters leven vrijwel volledig verwoest, haar huwelijk gestrand en haar zeilschool in financiële moeilijkheden geraakt. Als na twee jaar alle cursussen eindelijk weer zijn volgeboekt komt Timo, een goede vriend van Insa, terug voor zeillessen. En hij is niet alleen, ook Timo’s vader is meegekomen en het is duidelijk dat hij een oogje op Hester heeft.

Dan wordt er in de buurt een meisje vermoord en een tweede zwaar verwond en begint Hester te vermoeden dat Insa’s moordenaar is teruggekeerd. Of nooit is weggeweest…

Het verhaal van ‘Onderstroom’ wordt verteld vanuit Hester. Naast het verhaal in het heden lees je regelmatig haar gedachten over hoe het vroeger was toen haar dochter Insa nog leefde. Dankzij die schuingedrukte fragmenten krijg je een beter beeld over Insa en hoe Hesters leven toen was. Dat helpt je als lezer om bepaalde gebeurtenissen en acties uit het heden te begrijpen.

Linda Jansma heeft een prettige schrijfstijl en ze weet haar lezers vanaf het eerste hoofdstuk mee te nemen in haar nieuwste thriller. Je bent benieuwd wat er met Insa is gebeurd. Je wil weten wat er met de twee andere meisjes is gebeurd en of er een verband is tussen deze twee zaken en Insa. De auteur stuurt je verschillende richtingen op wat er gebeurd zou zijn, maar wat klopt hiervan en wat niet? Daar kom je pas tijdens de ontknoping achter.

En over die ontknoping gesproken: wat heeft Jansma daar een spannend moment van gemaakt vol met verrassende wendingen. Als je dan ‘Onderstroom’ uit hebt gelezen en terugdenkt aan eerdere momenten in het verhaal, dan vallen er bepaalde zaken wel op hun plaats. Dit boek (en dan met name het einde) blijft nog wel even door je hoofd spoken en zet je ook wel even aan het denken. Wat een goede thriller weer van Linda Jansma!

Auteur: Linda Jansma
Titel: Onderstroom
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 350
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461098696