Overslaan en naar de inhoud gaan

Lisanne Stam – Dank je feestelijk

Dank je feestelijk

Gwen is klunzig met een hoofdletter K. Bovendien is zij een hopeloze romanticus. Bijzondere eigenschappen voor iemand die in het dagelijks leven feesten organiseert om echtscheidingen te vieren.

Jawel, tegenwoordig viert men dat. In de hogere kringen is er tenslotte altijd reden voor een feestje. Trouwjurken verbranden, gooien met een replica van de bruidstaart: Gwen vindt het vergezocht maar beseft dat ze alle klanten tevreden moet houden. Gewapend met haar heilige draaiboek heeft ze alles onder controle… denkt ze.

Het verhaal van ‘Dank je feestelijk’ wordt voornamelijk vanuit hoofdpersonage Gwen verteld. Je leert haar hierdoor steeds beter kennen, doordat je haar gevoelens en gedachten leest. Je hebt als lezer wel het gevoel dat je bij Gwen aan de keukentafel zit, waar ze haar verhaal over haar bedrijf en het verloop van haar leven vertelt. Dat is een vertelwijze waar je wel even aan moet wennen. Gwen laat de lezer soms rechtstreeks aan te spreken. Dat komt niet vaak voor in boeken, dus daar moest ik wel even aan wennen.

Lisanne Stam heeft een geweldig bedrijf bedacht voor Gwen en haar vrienden. Hoe bedenk je dat mensen een feest geven om het einde van hun huwelijk te vieren? Heerlijk verzonnen! Erg origineel ook. Het is heel leuk om te lezen hoe Gwen zo’n feest bedenkt en uitwerkt én hoe belangrijk haar draaiboek is.

‘Dank je feestelijk’ is een prima roman waarin humor regelmatig voorbij komt. Dat past ook heel goed bij Stam, die zelf de nodige humor heeft (check haar Instagram-pagina én met name haar stories maar eens). Het verhaal leest prima weg en je beleeft een aantal vermakelijke leesuurtjes. En vergeet niet om van de prachtige kaft te genieten. Dat is echt een plaatje om te zien (én om in je boekenkast te hebben).

Auteur: Lisanne Stam
Titel: Dank je feestelijk
Genre: Roman
Aantal pagina's: 261
Uitgeverij: Stamplustekst.nl
ISBN: 9789083274409