Overslaan en naar de inhoud gaan

Lisette Jonkman – Tien voor twaalf

Tien voor twaalf

Een week lang op je neefje van bijna twee passen: hoe moeilijk kan dat zijn? Hilde vindt het vooral heel erg leuk. Alleen krijgt ze op oudejaarsdag net een belangrijk telefoontje terwijl kleine Lex in bad zit en ze loopt héél even de kamer uit. Maar wanneer ze terugkomt, is hij verdwenen…

Samen met haar beste vriendin Roos start ze een zoekactie in een race tegen de klok. Ze moeten Lex zien te vinden voordat Hildes zus terugkomt van wintersport. En het liefst ook zonder dat de bemoeizuchtige buurvrouw en de aantrekkelijke buurjongen Niels erachter komen hoe erg ze het heeft verbruid. Of weten die meer dan ze laten blijken?

‘Tien voor twaalf’ begint direct met de vermissing van Lex. Als lezer krijg je meteen een aantal vragen: wat is er gebeurd? Waar is Lex gebleven? Is hij weggelopen of is hij ontvoerd…? Mede daardoor lees je deze novelle van Lisette Jonkman in één ruk uit.

Het verhaal van ‘Tien voor twaalf’ leest prima. Hilde is een leuk personage. Je vraagt je als lezer alleen wel even af waarom het zolang duurt voordat ze de politie inschakelt. Natuurlijk snap je haar angst richting haar zus, maar toch… Op het einde komt alles samen in een vlotte ontknoping. Jonkman weet een leuke novelle in Oud & Nieuw-sfeer voor tussendoor neer te zetten.

Auteur: Lisette Jonkman
Titel: Tien voor twaalf
Genre: Novelle
Aantal pagina's: 40
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021046679