Overslaan en naar de inhoud gaan

Liz Ouwens – Campinggasten

Campinggasten

In het bos naast een camping wordt het lichaam van Lina gevonden. De omstandigheden zijn merkwaardig. Ze hangt zonder kleding aan een touw. Haar vriend Sander, eigenaar van de camping, is de hoofdverdachte. Maar is Lina wel vermoord?

Sander komt erachter dat hij eigenlijk maar weinig weet van Lina’s verleden en gaat op onderzoek uit. Maar niet alleen Lina had geheimen. Ook Pepijn, Lina’s minnaar, verzwijgt belangrijke informatie…

‘Campinggasten’ is mijn eerste kennismaking met Liz Ouwens. En wat heeft ze een spannende en boeiende thriller geschreven. Ze weet de aandacht van de lezer van het begin tot het eind vast te houden. Dat komt onder meer door de korte hoofdstukken en door de verschillende perspectiefwisselingen. Boven ieder hoofdstuk staat vanuit wie het is geschreven, waardoor je een aantal personages beter leert kennen én waardoor je soms als lezer iets meer weet dan de personen in het boek zelf. Dat geeft het verhaal zeker wat extra’s.

Samen met Rosie die belast is met het onderzoek naar Lina’s moord ga je op zoek naar de dader. Ouwens probeert je verschillende richtingen in te sturen, maar welke is de juiste? Heerlijk om mee te speuren en pas op het einde helemaal te ontdekken hoe het allemaal in elkaar steekt. Wat leuk dat de auteur ervoor gekozen heeft om ook vanuit het politieteam in de vorm van Rosie te lezen hoe zo’n onderzoek in elkaar steekt én om meer over Rosie privé te weten te komen. Wat mij betreft, mag de auteur meer boeken schrijven waarin Rosie een onderzoek leidt. Er valt nog veel te ontdekken over dit personage.

De ontknoping van ‘Campinggasten’ is vlot en kent een zeer verrassende wending. Zelfs als je doorhad wie achter de moord van Lina zat, dan zag je dit niet aankomen denk ik. Als je dan alle puzzelstukjes op elkaar hebt gelegd, blijkt het wel helemaal te kloppen. Interessante thriller die naar meer smaakt!

Auteur: Liz Ouwens
Titel: Campinggasten
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461098993