Overslaan en naar de inhoud gaan

Maranke Rinck – Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen

Bob Popcorn prentenboek

Bob Popcorn wordt nogal snel boos en dan ontploft hij letterlijk. Zijn woede-uitbarstingen brengen hemzelf en anderen vaak in de problemen.

Beetje bij beetje ontdekt hij dat er manieren zijn om zo’n driftbui te voorkomen. En omdat hij de beroerdste niet is, gaat hij de allerbeste tips delen met jou! Maar bij het uitleggen gaat er van alles mis… Zal het Bob lukken om niet te ontploffen?

Na een aantal leesboeken over Bob Popcorn heeft Maranke Rinck met ‘Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen’ het allereerste prentenboek over Bob Popcorn geschreven. Hierbij ontbreken uiteraard de prachtige illustraties niet van Martijn van der Linden niet.

‘Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen’ leest prettig. Rinck heeft een fijne en duidelijke schrijfstijl voor de jonge doelgroep, waardoor het verhaal goed te volgen is. Daarbij helpen de bijpassende illustraties van Van der Linden goed. Het leuke is dat het verhaal af en toe in de afbeeldingen verder verloopt. Het is daarom belangrijk om alle tekst (voor) te lezen, ook die in de illustraties erbij staan.

De tips die Bob Popcorn geeft om niet in woede uit te barsten zijn erg leuk om te lezen. Ons zoontje (van 5 jaar) keek vol bewondering naar de afbeeldingen en moest regelmatig hardop lachen om Bob Popcorn. Missie geslaagd dus! En zoals de wijze Bob Popcorn al zei: soms is het even nodig om in woede uit te barsten, zodat je daarna weer rustig verder kan gaan.

Auteur: Maranke Rinck
Titel: Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen
Serie: Bob Popcorn
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 48
Uitgeverij: Querido
ISBN: 9789045129440