Overslaan en naar de inhoud gaan

Marelle Boersma – De lijst

De lijst

Erin werkt als archeologe in Naturalis in Leiden. Ze vindt niets fijner dan aan de hand van oude botten de geschiedenis te laten herleven. Het leven lijkt haar toe te lachen, helemaal nu ze zich net verloofd heeft.

Charlotte is patissier in Orleans. Taarten zijn haar passie en ze heeft het ambacht van banketbakker zo onder de knie dat ze mag meedoen aan de belangrijkste wedstrijd op haar vakgebied.

In Milaan tekent Max de mooiste jurk uit zijn werkend leven als modeontwerper. Hij hoopt dat deze jurk het spektakelstuk zal zijn op de catwalk bij de komende fashionweek en dat de hele modewereld naar adem zal happen.

Dan wordt Erins geluk ruw verstoord door de plotselinge dood van haar adoptiemoeder. Haar moeder heeft niet de kans gekregen Erin te vertellen over De lijst. De lijst die Erin, Charlotte en Max ongewild dichter bij elkaar brengt en waarvan de gevolgen dodelijk zullen zijn...

Wat heeft Marelle Boersma met ‘De lijst’ een zeer goede thriller geschreven, waarbij het tegelijkertijd angstaanjagend is dat er een waargebeurd aspect binnen het verhaal zit. Dat waargebeurde deel is verschrikkelijk om over te lezen en dat blijft nog wel even in je hoofd hangen nadat je het boek uit hebt gelezen.

Boersma vertelt het verhaal vanuit de drie hoofdpersonage Erin, Charlotte en Max. In eerste instantie lijken ze weinig met elkaar gemeen te hebben, maar gaandeweg het verhaal ontdek je wat hen bindt. Meteen vanaf het eerste hoofdstuk word je meegenomen in deze thriller. Je hebt een heleboel vragen na het lezen van dat eerste hoofdstuk. Stukje bij beetje laat de auteur je ontdekken wat er allemaal gebeurd is. Dat laat je als lezer niet koud.

De auteur weet de spanning continu in het verhaal te houden. Door de perspectiefwisseling blijft je nieuwsgierigheid aanwezig en wil je eigenlijk niet stoppen met lezen. Over Erin kom je het meeste te weten, omdat zij het vaakst aan bod komt. Ook Charlotte en Max leer je wat beter kennen. En dan bij de ontknoping komt Boersma met een aantal verrassende wendingen… Wat een thriller! En wat verschrikkelijk dat er is gebeurd. Thrillerliefhebbers: ga ‘De lijst’ lezen!

Auteur: Marelle Boersma
Titel: De lijst
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 384
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461098085