Overslaan en naar de inhoud gaan

Marijke Vos – Liefde maakt blind

Liefde maakt blind

Cleo Huizinga is dolblij met haar nieuwe baan als assistent van privédetective Sandra Keizer. Zonder enige opleiding maar vol goede moed stort ze zich op alle zaken die Sandra haar toeschuift.

Wanneer de 65-jarige Zwaantje tot over haar oren verliefd wordt op een man die ze online heeft ontmoet, ruiken haar kinderen onraad. Zij vermoeden dat hun moeder een catfish aan de haak heeft geslagen. Cleo wordt ingeschakeld om achter de ware identiteit van Zwaantjes verloofde te komen. Te midden van dit alles onderzoeken Cleo en Philip in het geheim nog altijd de vermissing van Philips vader en lijken ze steeds dichter bij de waarheid én elkaar te komen. Kiest Cleo voor de rondvliegende vonken tussen hen of blijft ze professioneel?

‘Cleo Huizinga, privédetective’ is een zesdelige feelgoodserie van Marijke Vos. ‘Liefde maakt blind’ is het vijfde deel.

Dit vijfde boek gaat direct verder waar het vorige boek is geëindigd. Dat is maar goed ook… want dat was zo’n cliffhanger dat je heel graag wilde weten hoe dat verder zou gaan. Vos heeft met Cleo zo’n geweldig hoofdpersonage gecreëerd. Ze is grappig, ze is slim, ze kan in zeven sloten tegelijkertijd lopen en ze heeft een mooie ambitie. Geweldig om over haar te lezen.

De tweedeling waarin Cleo zich nu bevindt, is interessant om te lezen. Aan de ene kant is ze bezig met Zwaantjes zaak, maar je merkt dat ze aan de andere kant veel liever bezig is met het vinden van Philips vader. Dat is duidelijk te lezen in het verhaal. De te onderzoeken zaak komt voldoende aan bod en is een zeer actuele zaak, maar als lezer ben je nu ook vooral nieuwsgierig waar Philips vader nu is, wat er precies aan de hand is én wie erachter zit. Je snapt bepaalde gedachtegangen van Cleo hierdoor erg goed.

Vos weet met de grootste cliffhanger uit deze reeks te eindigen. Je wil NU gewoon weten hoe alles in elkaar steek… én of Cleo de nieuwste Vledder wordt! Kom maar op met deel zes.

Auteur: Marijke Vos
Titel: Liefde maakt blind
Serie: Cleo Huizinga, privédetective
Genre: Roman
Aantal pagina's: 84
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402770698