Overslaan en naar de inhoud gaan

Marijke Vos – Met klinkende munt

Met klinkende munt

Cleo Huizinga is dolblij met haar nieuwe baan als assistent van privédetective Sandra Keizer. Zonder enige opleiding maar vol goede moed stort ze zich op alle zaken die Sandra haar toeschuift.

Wanneer er kostbare sieraden worden gestolen van een welgestelde oude dame, wijst de verdenking naar haar eigen kinderen. Maar wat als de dief uit onverwachte hoek komt? Terwijl Cleo de sieraden probeert te vinden, ontmoet ze een intrigerende, knappe Belgische zakenman. Wat begint als flirten, verandert al snel wanneer Cleo beseft wie hij werkelijk is.

‘Cleo Huizinga, privédetective’ is een zesdelige feelgoodserie van Marijke Vos. ‘Met klinkende munt’ is het tweede deel.

Het tweede deel gaat direct verder waar het eerste deel is gestopt. De auteur gaat verder niet meer uitgebreid in op personages die al in het vorige deel voorgesteld zijn. Dat is heel fijn, zeker als je de verhalen vlak na elkaar leest. Je weet nog wel wie wie is en je bent vooral benieuwd welke zaak Cleo nu mag gaan oplossen.

Deze keer is de zaak waar Cleo aan mag werken interessant te noemen. De opdrachtgever is een lieve en bijzondere vrouw, die het beste met iedereen voor lijkt te hebben. Haar drie kinderen is weer een heel ander verhaal. Vos weet de lezer steeds op een ander spoor te zetten… totdat je bij de ontknoping bent en je een soort aha-erlebnis krijgt. Leuk gedaan door de auteur. Het maakt van ‘Met klinkende munt’ mijn favoriete deel tot nu toe.

Ook deze keer eindigt de auteur met een cliffhanger, waardoor je direct zin krijgt om te gaan lezen in het volgende deel. En nog even credits voor Ahmet. Want was is dit een leuk personage. Hij geeft het verhaal echt wat extra’s.

Auteur: Marijke Vos
Titel: Met klinkende munt
Serie: Cleo Huizinga, privédetective
Genre: Roman
Aantal pagina's: 84
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402770667