Overslaan en naar de inhoud gaan

Nan Adams – Het geheim van Amsterdam

Het geheim van Amsterdam

Emma staat op een kruispunt in haar leven. Haar vader is overleden, haar knipperlichtrelatie met Peter is weer uit en op haar werk heeft ze het niet naar haar zin. In een opwelling reageert ze op een advertentie in de krant waarin een gezelschapsdame wordt gezocht voor de rijke weduwe Hortense Deveraux.

Voor ze het weet is Emma met haar hond onderweg naar het mondaine Sankt Moritz in Zwitserland. Ze komt terecht in Hortenses wereld vol luxe en adel. Als de winter invalt worden echter niet alleen de dagen maar ook Hortenses verhalen steeds donkerder… Emma twijfelt. Wat is er eigenlijk waar? Dan haalt een historisch geheim haar in en moet ze vechten voor haar vrijheid.

In het begin moest ik even in het verhaal van ‘Het geheim van Amsterdam’ komen. Dit verhaal is een spin-off van De Alfa-vrouwen en het is goed los te lezen. Ik had echter in eerste instantie nog het verhaal van de Alfa-vrouwen in mijn hoofd, dus ik was in het begin even zoekende. Nan Adams (een pseudoniem van Nannet van der Ham) heeft met Emma een interessant personage gecreëerd, waardoor je alsnog snel in dit verhaal komt.

‘Het geheim van Amsterdam’ start als een gezellige feelgood, maar verandert uiteindelijk in een spannende roman. De auteur weet een aantal verrassende wendingen te presenteren, waardoor je lekker door blijft lezen. Ook maakt Adams gebruik van waargebeurde feiten over ons koningshuis. Leuk om wat meer te lezen over de geschiedenis hiervan. Dat geeft het verhaal zeker wat extra’s. Al met al bezorgt dit vierde deel van De Alfa-vrouwen je een aantal mooie leesuurtjes. En mocht je de eerdere boeken uit deze reeks al gelezen hebben, dan heb je nog een aantal leuke ontmoetingen in petto bij dit nieuwste deel.

Auteur: Nan Adams
Titel: Het geheim van Amsterdam
Serie: De Alfa-vrouwen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 303
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047209201