Overslaan en naar de inhoud gaan

Nan Adams – Mayfair

Mayfair

Geraldine verblijft met haar moeder en overgrootmoeder in het beroemde hotel The Ritz in London. Morgen komt de Alfa Romeo waar ze zo lang naar gezocht hebben aan in de stad, maar met de auto arriveren nieuwe geheimen: feiten die een eeuw lang verborgen zijn geweest en die onze blik op de huidige wereld fundamenteel zouden kunnen veranderen.

De drie vrouwen zijn nergens meer veilig en moeten vrezen voor hun leven. Zij vormen een gevaar voor de gevestigde orde. Wat is er echt gebeurd met de dood gewaande kleindochter Chantal van de honderdjarige matriarch van de familie? Komt er hulp uit onverwachte hoek en komt de waarheid waar de wereld al bijna honderd jaar naar op zoek is eindelijk boven tafel?

‘Mayfair’ is het derde en laatste deel uit De Alfa-vrouwen serie. Nan Adams (een pseudoniem van Nannet van der Ham) heeft hiermee een zeer pakkend slotdeel geschreven. Heerlijk!

Meteen vanaf het begin word je meegenomen in het verhaal. Je bent zo benieuwd naar wat er precies gebeurd is met de Caramba. En je wil weten hoe het zit met Chantal. Op al je vragen (én meer) krijg je antwoord. Doordat je direct wordt meegesleept in het verhaal, lees je ‘Mayfair’ binnen no time uit. Geweldig als een auteur je zo weet mee te krijgen in een boek.

Adams heeft een fijne schrijfstijl en wisselt heden en verleden af. Dit wordt duidelijk boven de hoofdstukken aangegeven, zodat je als lezer goed weet over welke tijd en vanuit welk personage je leest. Daardoor blijft de spanning in het verhaal hangen en blijf je raden wat er nu allemaal in het verleden is gebeurd én welke gevolgen dat voor het heden heeft. Op het einde komt alles samen en volgt een knallende afsluiting. Prachtig einde van een fijne trilogie.

Auteur: Nan Adams
Titel: Mayfair
Serie: De Alfa-vrouwen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 283
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047207481