Overslaan en naar de inhoud gaan

Nicola May – De kerstwinkel van Ferry Lane

De kerstwinkel van Ferry Lane

Als de 39-jarige soapactrice Sabrina te maken krijgt met een publiek schandaal, slaat ze op de vlucht naar het dorpje Hartmouth in Cornwall. Om niet herkend te worden, verandert ze haar uiterlijk en houdt ze haar identiteit geheim.

Als ze een advertentie ziet voor een kraampje op de Ferry Lane-markt, grijpt ze haar kans. Van de een op de andere dag runt ze een kerstcadeauwinkel en Sabrina voelt zich al snel thuis onder de dorpsbewoners. Maar met de feestdagen in zicht gaan er roddels rond dat de markt zal moeten sluiten. Sabrina staat voor een belangrijke beslissing: vertrekt ze met de noorderzon of zet ze alles op alles om haar nieuwe vrienden en haar nieuwe thuis te helpen?

Verrassing! Er is een vierde deel verschenen in de Ferry Lane-serie van Nicola May. ‘De kerstwinkel van Ferry Lane’ past perfect in de tijd waarin we nu zitten. Je komt heerlijk in de kerstsfeer met dit boek.

Waar ik me in het vorige deel er nog stoorde dat er een geheel nieuw personage werd geïntroduceerd, had ik daar in dit nieuwste boek geen last van. Hoofdpersonage Sabrina is nieuw in de Ferry Lane-reeks, maar ze lijkt wel precies in het fictieve plaatsje te passen. Het helpt er zeker bij dat verschillende personages uit de vorige delen voorbij komen en dat Sabrina haar plekje weet te bemachtigen op de Ferry Lane-markt.

May heeft wederom een mooi en vlotlezend verhaal geschreven. Sabrina heeft het een en ander meegemaakt én maakt in haar nieuwe verblijfplaats ook van alles mee. De auteur laat haar hoofdpersonage een mooie groei doormaken. Het is bijzonder om dat als lezer mee te mogen maken. Je leeft mee met Sabrina en je wil haar soms even de spreekwoordelijke schop onder haar billen geven. Oftewel: de auteur weet je goed mee te nemen in dit verhaal. Mocht je de andere delen uit deze serie met plezier gelezen hebben, dan is ‘De kerstwinkel van Ferry Lane’ een aanrader om ook te gaan lezen.

Auteur: Nicola May
Titel: De kerstwinkel van Ferry Lane
Serie: Ferry Lane
Genre: Roman
Aantal pagina's: 261
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020555592