Overslaan en naar de inhoud gaan

Nicola May – De regenboog naar Ferry Lane

De regenboog naar Ferry Lane

De 39-jarige kunstenares Glanna wordt door de liefde getroffen. En hard ook. Als ze de mysterieuze en fascinerende Isaac Benson ontmoet, vergeet ze spontaan haar gebroken hart en haar single status.

Glanna runt de Hartmouth Gallery en organiseert een tekencursus waarbij naaktmodellen betrokken zijn, wat leidt tot de nodige roddels. Dan begint ze een serie kleurrijke berichten te ontvangen, afzender onbekend. Waar leidt deze regenboog toe?

‘De regenboog naar Ferry Lane’ is het derde deel uit de Ferry Lane-serie. Waar de vorige twee delen echt op elkaar aansloten en veel met elkaar gemeen hadden, hangt dit derde deel er wat meer bij. Het is eigenlijk meer een losstaand verhaal, waarin toevallig een aantal personages uit de Ferry Lane-serie af en toe even voorbij komen. Hoofdpersonage Glanna is in de eerdere delen niet aan bod gekomen en daardoor mis je wat verbinding met de rest van de serie. Dit neemt overigens niet weg dat Nicola May wederom een fijne roman heeft geschreven, waarmee je een aantal prettige leesuurtjes beleefd. Doordat het boek een onderdeel van een serie is, verwacht je als lezer wat meer verbinding met de rest van de boeken. Dat ontbrak nu.

May heeft met Glanna een bijzonder en ietwat gecompliceerd hoofdpersonage gecreëerd. Ze heeft een en ander meegemaakt in het verleden en dat heeft haar gemaakt wie ze nu is. De auteur schuwt het niet om heftigere thema’s aan bod te laten komen, maar ze gaat niet overal heel diep om in. Dat hoeft waarschijnlijk niet per se in een feelgood roman, maar het had ‘De regenboog naar Ferry Lane’ wel wat extra’s gegeven.

Het verhaal leest verder vlot en komt heerlijk weer tot leven voor de lezer. Er komen ook zeker een aantal leuke nieuwe personages aan bod; ik had alleen erg weinig met Glanna’s ouders. Zij reageerden soms erg vreemd om bepaalde zaken rondom Glanna. Dit klinkt wat vaag, maar ik wil geen spoilers weggeven. Al met al is het een fijne roman, waarin wat mij betreft wat meer binding met de eerdere boeken had mogen zijn.

Auteur: Nicola May
Titel: De regenboog naar Ferry Lane
Serie: Ferry Lane Genre:
Roman Aantal pagina's:
336
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020545883