Overslaan en naar de inhoud gaan

Nora Schenk – Hartje herfst

Hartje herfst

Lizzy is eigenaresse van een klein boekwinkeltje. Wanneer een grote boekwinkelketen een filiaal opent vlak naast haar boekwinkel, is Lizzy onaangenaam verrast. Ze kan Bram, de arrogante manager van de boekwinkelketen, niet uitstaan.

Als het herfstcomité beslist dat Lizzy met Bram moet samenwerken om tijdens de Herfstfair een boekenruilbeurs voor het goede doel te organiseren, baalt Lizzy dan ook enorm. En Bram lijkt ook niet blij. Hij maakt zich snel uit de voeten elke keer als er iets geregeld moet worden. Wat heeft hij te verbergen?

Het verhaal van ‘Hartje herfst’ leest prettig en vlot. Nora Schenk heeft een fijne schrijfstijl en ze weet onder meer de boekenwinkel van Lizzy als het ware tot leven te toveren voor haar lezers. Heerlijk! Op die manier word je helemaal meegenomen in het verhaal.

‘Hartje herfst’ is een zogenoemd tussendoortje. Het verhaal bevat 100 pagina’s, maar is zeker een volwaardige novelle te noemen. Ik heb het wel eens vaker vermeld in een recensie: de ene auteur is beter in staat om een kort verhaal op papier te zetten dan de ander. Schenk weet dit zeker goed te doen. Het e-book bevat een leuk hoofdpersonage, een interessant mannelijk personage, een probleem dat opgelost dient te worden en hier en daar wat liefde. De auteur heeft er een fijn en mooi verhaal van gemaakt, dat ik met plezier heb gelezen. Mooi debuut van Nora Schenk! Ik hoop dat ze nog meer verhalen uit gaat brengen.

Auteur: Nora Schenk
Titel: Hartje herfst
Serie: Seizoenen van liefde
Genre: Novelle
Aantal pagina's: 100
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461098597