Overslaan en naar de inhoud gaan

Paula van Rijn – Gegeven tijd

Gegeven tijd

Paula neemt afscheid van mensen die haar leven gekleurd hebben. Zo lezen we over Paula’s ervaringen met haar narcistische moeder en dementerende broer. Haar collega’s van de Confrérie des Chevaliers Grand Baillage die kwamen en gingen, net als twee zieke echtgenoten die ze tot het eind verzorgde.

Maar Paula zou Paula niet zijn als er ook heel wat te lachen en bewonderen viel. Zo ontving zij eens prinselijke post uit Monaco en jatte eigenhandig een gestolen fiets terug van een junk.

‘Gegeven tijd’ bestaat uit een aantal korte verhalen, waarin Paula van Rijn de lezer meeneemt in haar leven. Dat gebeurt met een lach en een traan. Je ontdekt dat de auteur wel het een en ander in haar leven heeft meegemaakt. Dit begint meteen al bij het eerste verhaal dat ‘Vergif’ heet, waarin je een klein beetje ontdekt hoe de moeder van Paula geweest moet zijn. Heftig om te lezen en knap hoe de auteur dit op papier weet te zetten.

De verhalenbundel ‘Gegeven tijd’ is geen boek dat je in één ruk uit wil lezen. Dat komt onder andere omdat sommige verhalen echt wel even in je hoofd blijven zitten. Dan wil je niet direct door naar het volgende verhaal. Van Rijn heeft een mooie en interessante bundel geschreven, waarin ze een soort erfenis aan verhalen achterlaat voor haar dierbaren.

Auteur: Paula van Rijn
Titel: Gegeven tijd
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 152
Uitgeverij: Palmslag
ISBN: 9789493245563