Overslaan en naar de inhoud gaan

Robert Bryndza – Vallend duister

Vallend duister

Twaalf jaar geleden legde journaliste Joanna Duncan een politiek schandaal bloot, waarna ze verdween zonder een spoor achter te laten. De meeste mensen zijn inmiddels verdergegaan met hun leven – behalve Joanna’s moeder.

Nu wordt Kate Marshall ingehuurd, en deze keer loopt het spoor niet dood. Tussen Joanna’s persoonlijke bezittingen vindt Kate de namen van twee eveneens spoorloos verdwenen jonge mannen. Ze realiseert zich dat Joanna’s ontdekking veel sinisterder was dan aanvankelijk gedacht: de identiteit van een seriemoordenaar die aast op mensen die niet snel zullen worden gemist. Hoe dichter Kate hem nadert, hoe duisterder het wordt.

‘Vallend duister’ is het derde deel in de Kate Marshall-serie. De thrillers over dit personages zijn prima los te lezen van elkaar, aangezien in ieder boek een andere zaak wordt behandeld. Voor de volledigheid rondom Kate en haar dierbaren is het aan te raden om de boeken op volgorde te lezen.

Na een spannende proloog zit je als lezer vrijwel meteen in het verhaal. Wat is er precies gebeurd met het personage uit deze proloog? Wie zit erachter? Welk motief speelt een rol? Hoe is het verder gegaan? Je hoofd zit direct vol met vragen waar je een antwoord op wil krijgen.

Robert Bryndza weet de spanning goed vast te houden en ervoor te zorgen dat je als lezer het liefste in één ruk deze thriller uitleest. Stukje bij beetje ontdek je samen met Kate en Tristan wat er allemaal gebeurd kan zijn. Hierbij weet de auteur je af en toe wel op het verkeerde been te zetten. Heerlijk! Ook stopt hij kleine hints richting de dader in het verhaal. Die heb ik overigens lang niet allemaal opgepikt, maar werden helderder nadat ik het boek had uitgelezen.

Richting de ontknoping komt alles samen en ontdek je wat er allemaal gaande is geweest. Aan de ene kant wil je snel lezen om alles te weten en aan de andere kant wil je het boek nog niet uithebben. Bryndza heeft een geweldige verrassing in petto voor zijn lezers bij de ontknoping. Ik had het in ieder geval echt niet zien aankomen. Prachtig gedaan door de auteur! ‘Vallend duister’ is een absolute aanrader voor liefhebbers van thrillers.

Auteur: Robert Bryndza
Titel: Vallend duister
Serie: Kate Marshall
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789402314342