Overslaan en naar de inhoud gaan

Roeland Haest – Storm op komst

Storm op komst

Vanuit het niets heeft de succesvolle ondernemer Thomas Storm in enkele jaren tijd een miljardenbedrijf opgebouwd. Zijn revolutionaire onderzoeksmethode belooft de farmaceutische sector op zijn kop te zetten.

Journaliste Lotte Meskens stelt zich vragen bij de opmerkelijke opkomst van Storm. Door haar relatie met Robin, die werkt voor Storms bedrijf, hoort ze zaken die haar twijfels doen oplaaien. Wanneer er letterlijk lijken uit de kast vallen, zet Lotte alles op alles om de façade rond Storms succes te doorprikken. Alleen is het daarbij niet altijd duidelijk aan wiens kant Robin staat.

‘Storm op komst’ begint met een aantal fragmenten uit het verleden, waarna het verhaal echt gaat beginnen. Roeland Haest heeft ervoor gekozen om het verhaal vanuit meerdere personages te vertellen. Hierdoor leer je verschillende personen beter kennen en weet je als lezer soms meer dan de personages uit het boek zelf. Vaak heeft dit een meerwaarde en biedt dit extra spanning. Voor mij zorgde het nu echter soms voor verwarring. Ik kon niet altijd goed volgen waar een en ander precies over ging en wat dat met de rest van het verhaal te maken had. Dat was jammer, want het zorgde er zo voor dat ik het e-book gemakkelijk even weglegde om aan een ander verhaal te beginnen.

Haest weet hier en daar wel spanning in het verhaal te brengen, zeker wanneer er doden zijn gevallen. Door de verwarring die af en toe optrad, wist het verhaal me niet goed te raken. Op een gegeven moment wilde ik vooral weten hoe alles nu in elkaar stak… maar het einde gaf me niet helemaal een bevredigend gevoel. ‘Storm op komst’ bleek het nét niet te zijn voor mij.

Auteur: Roeland Haest
Titel: Storm op komst
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 176
Uitgeverij: Hamley Books
ISBN: 9789464661989