Overslaan en naar de inhoud gaan

Sarah Morgan – Die zomer met jou

Die zomer met jou

Vlak voor haar zeventigste verjaardag besluit Cecilia te vluchten voor het feest dat haar familie wil organiseren, en ze vertrekt naar haar vakantiehuis op Cape Cod. Ze kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen, in het huis waar zij en haar echtgenoot ooit verliefd op elkaar werden. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Lily is gestopt met haar studie om haar droom om kunstenaar te worden na te jagen en werkt tijdelijk als schoonmaker. Om geld uit te sparen slaapt ze stiekem in een van de onbewoonde strandhuizen... totdat Cecilia verschijnt.

Al snel ontstaat er een onverwachte en hechte vriendschap tussen de twee vrouwen. Wanneer Todd – Cecilia’s kleinzoon en tevens de man die ooit Lily’s hart brak – zich bij hen voegt, begint een betoverende zomer vol tweede kansen.

‘Die zomer met jou’ was mijn eerste kennismaking met Sarah Morgan. Wat heeft ze een fijne en mooie roman geschreven. Wanneer je eenmaal in dit boek begonnen bent, dan word je helemaal meegenomen in een heerlijk (liefdes)verhaal. Het is een uitstekend boek om op een mooie zomerse dag te lezen.

Morgan vertelt het verhaal vanuit drie perspectieven: Cecilia, Lily en Kristen. De eerste twee personages sluit je vrijwel direct in je hart; met de derde heb je wat meer moeite. Maar de auteur zorgt ervoor dat je mening over Kristen verandert in de loop van het verhaal. Knap gedaan! Wat is het leuk om een keer vanuit drie personages te lezen (in plaats vanuit twee), die alle drie echt iets toevoegen aan het verhaal. Zeker als je het verhaal helemaal gelezen hebt, begrijp je waarom de auteur ervoor heeft gekozen om vanuit deze drie personages te schrijven.

Richting het einde van ‘Die zomer met jou’ krijg je op alle vragen een antwoord en weet je hoe het in elkaar steekt. Dat zorgt voor een mooi afgerond geheel. En ja, hier en daar verloopt iets wel heel gemakkelijk, maar als je leest wat de personages allemaal al meegemaakt hebben dan mag er ook wel iets een keer vlot verlopen. Al met al heb ik enorm genoten van dit fijne verhaal en ben ik benieuwd geworden naar de andere boeken van Morgan.

Dit boek heb ik samen met de andere deelnemers van de World of Romance Boekenlounge 2024 gelezen.

Auteur: Sarah Morgan
Titel: Die zomer met jou
Genre: Roman
Aantal pagina's: 368
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402715378