Overslaan en naar de inhoud gaan

Vera van Beers – Onheilspad

Onheilspad

Na een gezellig dagje op een festival besluiten vier vriendinnen een kortere route naar huis te nemen. Maar op het stille bospad stuiten ze ineens op een auto. Ze kunnen er niet langs en besluiten een kijkje te nemen. Dan doen ze een schokkende ontdekking.

Eenmaal thuis denken ze veilig te zijn, maar niets blijkt minder waar. De gebeurtenis uit het bos blijft hen achtervolgen en dwingt hen een groot geheim te bewaren. Is hun vriendschap hiertegen bestand?

Vanaf het begin van ‘Onheilspad’ weet Vera van Beers de spanning in het boek te brengen. Door de beeldende schrijfstijl heb je als lezer haast het idee alsof je bij de vier vriendinnen in de auto zit als je over het donkere bospaadje rijden. Knap gedaan door de auteur. Ook de geheimen van de vrouwen zorgen ervoor dat je nieuwsgierigheid gewekt wordt. Wat houden ze geheim voor elkaar? En wie weet wat van wie?

Van Beers beschrijft het verhaal vanuit verschillende personages. Hierdoor weet je soms meer dan de personen in het boek zelf. Dat geeft soms zeker wat extra spanning aan het verhaal. Doordat de verhaallijn van het ene personage spannender overkomt dan die van de ander, wil je vooral over die ene persoon lezen. Daardoor werd ik op sommige momenten wel even uit verhaal gehaald als er werd overgeschakeld. Ik was vooral nieuwsgierig hoe één bepaalde verhaallijn zich verder zou ontwikkelen. Ik blijf hier bewust wat vaag over om verder geen spoilers weg te geven.

Richting de ontknoping van het verhaal wordt ‘Onheilspad’ steeds spannender. Op dat moment wil je lekker doorlezen totdat je het boek uithebt. Dat einde is spectaculair te noemen. Daar heeft de auteur nog wel een verrassing in petto voor haar lezers. Al met al heeft Van Beers een knap debuut geschreven.

Auteur: Vera van Beers
Titel: Onheilspad
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 325
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461098108